Páros táncok

Oktogon Tánc Centrum

West Coast Swing

A Tánc

A West Coast Swing (WCS) egy modern, amerikai társastánc, melynek gyökerei a Lindy Hopban találhatóak, de mára több tánc stíluselemeit is magába olvasztotta, pl a tango, a salsa, a hiphop vagy a zouk. Kalifornia állam hivatalos tánca, de közkedvelt az egész amerikai kontinensen. Felismerhető a jellegzetesen folyékony, elasztikus mozdulatokról, a partnerek között lévő könnyed, de stabil kapcsolatról, illetve a nagyfokú improvizációs szabadságról.

Zene

A WCS egyik sajátossága a zenei paletta sokszínűsége: 80-140 BPM-ig terjedő tempó tartományon belül szinte bármilyen 4/4-es ütemű zene megfelel. Tradicionálisan swing-re és blues-ra táncolták, később a mindenkori aktuális könnyűzenével bővítve a repertoárt. Ennek eredményeként a West Coast Swing DJ-k zenetárában mára állandósultak a soul, a funky, az R&B, a Hip-hop, a pop, a lírai, vagy éppen a disco dalok is. Ez a folyamat ma is élő hagyományként biztosítja a változatosságot az alternatívabb dallamoktól a toplistás slágerekig!

Globális Népszerűség

A 2000-es évektől a tánc robbanásszerű nemzetközi terjeszkedésnek indult, mára már a világ számos pontján találkozhatunk West Coast Swing-el. E műfaj legmeghatározóbb színtere azonban továbbra is az Egyesült Államok, azon belül Kalifornia és Texas, de nagyobb közösségeket találhatunk Ázsiában, Ausztráliában és Európában is: a tánc kiemelkedő népszerűségnek örvend többek között Franciaországban, Oroszországban és Angliában, de nem elhanyagolható a dinamikusan fejlődő magyar WCS-közösség sem!
Image

Ajánlott dal

Kialakulás

  • Az 1930-as, 40-es évektől folyamatosan 
  • USA, California
  • Alkotó: Ismeretlen

Jellemzők

  • Páros tánc

Képek

Tanítja

Image

Székely Bálint

Oktogon Tánc Centrum Egyesület

1062 Budapest, Aradi utca 1.,
Postacím: 1399 Budapest, Pf. 605.

  • dummy+36 (1) 302-3434

  • dummy+36 (30) 526-5485

  • Általános információk: info@tanciskola.hu

  • Tanfolyami információk, jelentkezés: recepcio@tanciskola.hu

Hírlevél feliratkozás

Add meg E-mail címed és iratkozz fel hírlevelünkre!