Oktogon Tánc Centrum Tánciskola a belvárosban

Tango Estilo Josip Bartulovic

Ha kimondod a szót 'tangó', megragadhat a tánc, az érzés, de a lényeg kimondhatatlan. Tangóra születtünk!

Tango Estilo Josip Bartulovic

Tango Estilo Josip Bartulovic

1963 decemberében születtem Kavadarciban, Makedóniában. Belgrádban éltem, tanultam, és az ottani műszaki főiskolán szereztem gépészmérnöki diplomát.
1991 óta élek Magyarországon, Budapesten. Magyar állampolgár vagyok, Magyarország színeiben indulok nemzetközi táncversenyeken. Partneremmel számos sikert könyvelhetünk el, de számomra nem elsősorban ezek a mérvadóak, hanem a közönség elismerése. A magánéletben is szeretek emberekkel foglalkozni, munkám, akárcsak a tangó, nosztalgikusnak mondható, villamost vezetek.

Középiskolásként szerettem bele a TÁNC-ba, latin-amerikai és standard táncokat tanultam. Főleg a latin-amerikai táncok vonzottak, ennek révén csöppentem bele a versenytáncba is. Akkori (magyar) partneremmel még Belgrádban kezdtünk el versenyezni, latin-amerikai táncok kategóriában. Show táncos csoportunkkal számos fellépésnek és televíziós felkérésnek tettünk eleget. Magyarországra költözve folytattuk a versenyzést.
1997 óta táncolok az Interoperett műsoraiban, megtanultam a jellegzetesen magyar táncokat is. Ugyanebben az évben részt vettem egy Budapesten rendezett, nemzetközi tánctalálkozón. Hernan Toledo, a Bécsben élő, perui származású táncpedagógus-koreográfus ismertetett meg az argentin tangó lépéseivel.

Ettől kezdve a tangó az életem! "TANGO DE MI VIDA."

1999-től kezdődően több éven át közösen léptem fel a Che Tango nevű zenekarral, argentin tangó táncosként. Későbbi pályafutásom során, még sok remek magyar és külföldi tangó zenekarral készítettünk közös produkciókat (Escualo, Piazzola Ensemble, Art's Harmony, Tango Experimento, Beltango, Color Tango).
2000-ben ismertem meg KULIK Johannát, akivel azóta is együtt táncolok. Kulik Johanna táncpedagógus, táncművész ugyanolyan fanatikus a tánccal kapcsolatban mint én. Minden bizonnyal a közönség számára is érzékelhető az a hihetetlen harmónia, ami a táncban van közöttünk. Mindketten megszállottjai vagyunk az argentin tangó muzsikájának, és a TÁNCnak. Évente járunk Buenos Airesbe, a legjobb mesterektől veszünk órákat, tánctudásunk tökéletesítése érdekében.
Rendszeresen veszünk részt nemzetközi tangó versenyeken. Az első fellépésünk Hongkongban volt 2001-ben az IDO (International Dance Organisation) által megrendezett Világkupán itt az 5. helyet szereztük meg. 2002-ben szintén az IDO szervezte Világ Kupán és később az Europa Kupán 2. helyezést értünk el.
Az igazi megmérettetés Buenos Airesben volt, argentin pontozók, argentin és dél-amerikai párok között, argentin közönség előtt ! (az IDO versenyein nem vesznek részt argentin táncpárok és bírók) 2003-ban indultunk az első Argentin Tangó Világbajnokságon, ahol is színpadi tánc kategóriában a 4. helyezést értük el. Erre a díjra vagyunk a legbüszkébbek, hisz 180 pár között, egyetlen európai, magyar párként 3 argentin párt követve lettünk 4. helyezettek. Ezt az eredményt azóta sem múlta felül egyetlen európai pár sem!
S nemcsak a díjra vagyunk büszkék, hanem a buenos aires-i közönség szeretetére is. A versenyt követve számos tangó est (milonga) meghívott vendégei voltunk, s a "kritikus" argentin publikum tapsolt tánctudásunknak. Egy alkalommal a nagyhírű Color tangó zenekarral szerepeltünk közös produkcióban.
Itthon rendszeres meghívottjai vagyunk színpadi produkcióknak (Pingszving, Combok csókja), rendezvényeknek. Saját tangó-show-val léptünk fel a Moulin Rouge műsorában.

Fellépéseinket magyar és külföldi együttesek kisérik
 • Che tangó zenekar
 • Esculo Quartett
 • Beltangó zenekar (Belgrád)
 • Piazzola Ensemble
 • Art,s Harmony zenekar.

Fellépéseink mellett az Oktogon Tánc Centrumban tanítunk argentin tangót.

Terveink közt szerepel tánctudásunk tökéletesítése, és az argentin tangó minél szélesebb körben való megkedveltetése, megszerettetése.
2001-ben és 2002-ben Argentínában részt vettem többek között a C.I.T.A. (Congreso Internacional de Tango Argentino) alkalmából szervezett színvonalas szemináriumokon, ahol sok világhírű mestertől tanulhattam.
Azóta is minden évben elutazunk a tangó szülővárosába, Buenos Aires-be, hogy feltöltődjünk a tangó hangulatával, részt vegyünk a fesztiválokon és tánciskolákban szervezett magán- és csoportos órákon, és hogy a legjobb argentin tangó mesterektől tanulhassunk tánctudásunk tökéletesítése, és valamennyi tangó stílus elsajátítása érdekében (candombe, canyengue, milonga, tango vals, tango salon, és színpadi tangó).

 • 2001. Első nemzetközi versenyem: Hong-Kong, IDO Világkupa - 5. helyezett
 • 2002. IDO Európa Bajnokság - 2. helyezett
 • 2002. IDO Táncok Világbajnoksága - 2. helyezett

Kezdő tangó versenyzőként nagyon örültem ezeknek az eredményeknek, de az igazi megmérettetés 2003-ban, Buenos Aires-ben következett, argentin közönség előtt! Az itt szervezett világbajnokságon 180, zömében argentin pár indult, 30 argentin bíró pontozott, akik a világ élvonalbeli argentin tangó mesterei, táncosai, koreográfusai. (Az IDO versenyen nem vesznek részt argentin táncpárok és bírók.)
Ez volt az első Argentin Tangó Világbajnokság Buenos Aires-ben, ahol is színpadi tangó kategóriában, három argentin párt követve, a 4. helyezést értük el. Ezt az eredményt azóta sem múlta felül egyetlen magyar, sőt európai pár sem.
Nem csak a díjra vagyok büszke, hanem az argentin közönség szeretetére is. A versenyt követően számos tangó est (milonga) meghívott fellépői voltunk, s a "kritikus" argentin publikum tapsolt tánctudásunknak. Egy alkalommal a nagyhírű Color Tango zenekarral szerepeltünk közös produkcióban. Az argentin média is igencsak érdeklődött irántunk, több újságnak és televíziós csatornának adtunk interjút, valamint egy az argentin tangóról szóló, másfél órás dokumentumfilmben (Abrazos) is szerepeltünk.
Itthon rendszeresen fellépünk színházakban, kultúrházakban, rendezvényeken, fesztiválokon, szórakozó helyeken (Opera, Operett Színház, Thália Színház, Pesti Vígadó, Moulin Rouge, Belvárosi Színház, Merlin Színház, Művészetek Palotája) és meghívottai vagyunk tangó ("A combok csókja") és más táncos színpadi produkcióknak (Interoperett, "Pingszving").
Több alkalommal telt ház előtt adtuk elő önálló estünket a Pataky Művelődési Ház színháztermében.
Több televíziós műsorban is szerepeltem (Fókusz, Fábry Show, és különböző magazinműsorok), az m2 25 perces (Példabeszéd-dokumentumfilm), a Duna Televízió pedig 50 perces filmet készített táncos pályafutásunkról.
Külföldön, Bécsben és más osztrák városokban közreműködöm Hernan Toledo társulatának (Hernan Toledo & Company) műsoraiban. A legújabb show-ban ("Pasos de Pasión") az argentin tangó mellett más latin-amerikai táncokat (lambada, bosanova) is táncolok. (www.hernan-toledo.com)
Fellépéseim mellett argentin tangót tanítok az Oktogon Tánc Centrumban, és hallgatója vagyok a Magyar Művelődési Intézet társastánc, versenytánc csoportvezető tanfolyamának, ahol társastánc, versenytánc, jazztánc, divattánc és történelmi táncok oktatására szerzek képesítést.

Diplomák és díjak
 • 2001 és 2002. COSMOTANGO - Buenos Aires
 • 2001. Díszoklevél - divattáncos, koreográfus
 • 2001. és 2002. Érdemes Sporttáncos kitüntetés
 • 2003. El V. Festival Buenos Aires Tango y la Asociasión de Maestros, Bailarines y Coreografos de Tango Argentino certifican que la pareja integrada pa Josip Bartulovic y Johanna Kulik resultaron "Finalastas" del I. Campeonato Mundial de Baile de Tango categoria: Tango Escenario
 • 2003. EuroPas Magyar Táncdíj (szakmai kitüntetés)

Tango Estilo Josip Bartulovic az Oktogon Tánc Centrumban


Oktatott stílusok

Egyéb szolgáltatás

Magánórák:
nem vállal
Esküvői tánctanítás:
nem vállal
Szalagavatós tánctanítás:
nem vállal
Céges oktatás:
nem vállal
Fellépések:
nem vállal

Aktuális Tango Estilo Josip Bartulovic kurzusok az Oktogon Tánc Centrumban


Jelenleg ennek a tanárunknak nincs aktív kurzusa.
Az elérhető kurzusok listáját itt találod»


Aktuális Tango Estilo Josip Bartulovic intenzív kurzusok az Oktogon Tánc Centrumban


Jelenleg ennek a tanárunknak nincs aktív intenzív kurzusa.
Az elérhető intenzív kurzusok listáját itt találod»


Tango Estilo Josip Bartulovic képekTango Estilo Josip Bartulovic video galéria